Porträttfoton utomhus av porträttfotograf i Göteborg

Professionella porträtt utomhus | Porträttfotograf i Göteborg

När det kommer till porträtt och headshots så är ett schysst alternativ till studiofotografering att vara ute på någon schysst plats. För några veckor sedan blev jag kontaktad av ett gäng forskarstuderande som är på väg att bli klara och ska då ut i arbetslivet. Detta innebär givetvis att det är dags att fixa CV, profil på Linkedin och kanske t.o.m ha en professionellt porträtt på Facebook under jobbsökarperioden.

Som porträttfotograf är jag kanske lite färgad i frågan men jag tycker absolut att när man söker jobb och i ett socialt medium som Linkedin så är ett professionellt porträtt nästan ett måste. Ta inte detta fel nu, det handlar inte om att få ett jobb baserat på hur man ser ut. Nej, jag menar att det handlar om att visa sin inställning och seriositet i sitt jobbsökande.

Ofta söker man upp en porträttfotograf med en studio för denna typ av bilder men det är inte det enda alternativet. Själv fotar jag många porträtt i studion men man kan göra det utomhus också och få ett ganska annorlunda resultat.

Med mitt gäng av studenter gjorde vi just detta. Med en enkel ljusuppsättning med två ljus (där det ena var solen), en reflektor, en enkel och inte störande bakgrund så var vi redo att köra.

Som sagt, resultatet skiljer sig mot en studiofotograferingen, det blir en liten annan känsla men självklart lika schyssta och professionella porträtt!

Porträttfoton utomhus av porträttfotograf i GöteborgPorträttfoton utomhus av fotograf i GöteborgPorträttfoton utomhus av porträttfotograf i GöteborgPorträttfoton utomhus av fotograf i Göteborg Porträttfoton utomhus av porträttfotograf i Göteborg

Porträttfotograf, fotograf i Göteborg, porträttfotografering, headshots, professionella porträtt

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *