Porträtt och profilbilder av fotograf i Göteborg Peter Sandin

Portätt och profilbilder | Fotograf i Göteborg

Det har varit lite fullpackat i kalendern de senaste månaderna så tyvärr har det inte funnits mycket tid över för bloggande men nu tänkte jag att det var dags att visa lite av vad jag gjort. Som fotograf i Göteborg har det blivit en hel del porträttfotograferande, headshotfoton och företagsporträtt vilket är något jag verkligen gillar och kommer fokusera mer på framöver. Jag har haft några återvändare som besökt studion men även en del nya ansikten.

Det är alltid intressant med porträttfoton och speciellt headshots där det handlar väldigt mycket om ansiktet och ansiktsuttryck. Som fotograf ligger utmaningen främst i att få personen avslappnad men samtidigt tillräckligt på tårna för att prestera. För dom som har gått till en riktig fotograf för sina porträttfoton så är det inte bara att stå där och le och se glad ut. Nej, för denna typ av foton gäller det att man ger lite mer.

Det tekniska är oftast rätt enkel och efter ett par testfoton så är vi där vi behöver vara och sen börjar jobbet. Det kan ibland ta upp till en timme innan vi hittat fram till alla ansiktsmuskler men vi jobbar tills den sitter. Ibland går det snabbt men oftast är de bästa bilderna de sista på dagen. För denna typ av porträttbilder som oftast är för personalsidor på företags hemsidor eller privata hemsidor, CV, LinkedIn, Facebook eller headshots för skådespelare osv. så är oftast mitt mål att nå fram till en bild som såklart tar fram och visar personen på bästa sätt. För mig handlar det om att visa en person som speglar självförtroende men samtidigt inbjudande, dvs en person som vet sitt värde men samtidigt med två fötter på jorden. Detta är inte alltid helt enkelt, speciellt då man som modell står med massa studioutrustning omkring sig och en kamera mitt framför ansiktet. Som sagt, som fotograf handlar headshot om 15% teknik och 85% att ta fram det där lilla extra ur personen.

Här är några exempel på headshots från de senaste månaderna som jag fått lov att dela. Kan ni se vad jag pratar om?

Porträtt och profilbilder av fotograf i Göteborg Peter SandinPorträttfoton tagna av fotograf i Göteborg Peter Sandin FotoPorträtt och profilbilder av fotograf i Göteborg Peter SandinPorträttfoton tagna av fotograf i Göteborg Peter Sandin FotoPorträtt och profilbilder av fotograf i Göteborg Peter Sandin Fotograf i Göteborg, porträttfoto, profilfoton, CV foto, företagsporträtt

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *