Porträtt i studio, porträttfotografering i Göteborg av porträttfotograf Peter Sandin

En lek med ljus | Porträttfotografering i Göteborg

För någon månad sedan investerade jag lite i min studio för att förbereda för mer barn- och porträttfotograferingar i studio. Det blev nytt ljus (Elinchrom Quadras) quadras och en ny stor softbox (Elinchrom 135cm Octa), något jag har viljat skaffa sedan länge. Jag har redan haft en hel del nytta av investeringen i de senaste familjefotograferingarna jag gjort men jag hade ännu inte haft möjlighet för lite mer ”moody” porträttbelysning så sagt och gjort, det blev en porträttfotografering med lite enkel lek med ljus. Upp med lite svart tyg på väggarna, fram med min gamla orginalfåtölj från farmor och farfar, sätt upp ljuset och släng in en Jong Ah framför kameran och PRESTO.

Detta är inte första gången Jong Ah har stått framför min kamera, hon hjälpte mig en gång tidigare med att testa lite ljus för headshots (Jong Ahs headshots). Utöver det nya ljuset tog jag chansen att testa mitt nya (och kanske favorit) objektiv, nikons 85mm f/1.4. Köpte framförallt in detta till kommande bröllopssäsong men detta kommer nog att användas för det mesta! Det är ett fantastiskt objektiv med superskönt kort skärpedjup vid 1.4 men ändå härligt skarpt.

Det blev en superkul session och nu måste jag bara hitta fler sätt att få göra mer porträttfotografering i studio och mer lek med ljus. Eller förresten, det behöver inte alls vara studio då mina nya ljus går utmärkt att ta med och köra utomhus också så varför inte på någon cool plats ute. Tål att funderas på men lite mer porträttfotografering vore inte så dumt!

Porträtt i studio, porträttfotografering i Göteborg av porträttfotograf Peter Sandin Porträtt i studio, porträttfotografering i Göteborg av porträttfotograf Peter Sandin Porträtt i studio, porträttfotografering i Göteborg av porträttfotograf Peter SandinPorträtt i studio, porträttfotografering i Göteborg av porträttfotograf Peter Sandin

 

porträttfotografering i Göteborg, porträttfotograf, studiofotografering

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *