Professionella porträtt utomhus - Porträttfotograf i Göteborg

Höstporträtt | Porträttfotografering i Göteborg

Det har varit fullt upp länge nu så bloggen har fått suttit i baksätet ett tag. Jag hoppas jag kommer kunna hitta en del tid framöver för att dela lite av vad jag gjort den senaste tiden och först ut är en fantastiska porträttfotografering i Lilla Änggården i Göteborg.

”Jag heter Åse och jag överväger att ta hjälp med porträttfoto för ett presentationsmaterial om mig själv”. Det var mer eller mindre vad första kontakten var och det är så jag som fotograf oftast blir kontaktad. Jag skrev tillbaka som jag brukar och bad få veta lite mer om henne och förväntade mig ett kort (blygt?) svar som jag normalt får men här kom det tillbaka ett långt ärligt och öppet email. Jag var fast, vem är den här personen och kan jag snälla få fotografera henne?!

Åse är bland annat konstnär och gör fantastiska saker med penna, papper och ibland färg. I hennes email skickade hon med tre verk som jag fastnade för direkt. Hon gav mig tillåtelse att visa dom här men ni kan också hitta mer av hennes grejer på hennes Facebooksida eller hemsida.

ase-bergstrom

I mina ögon såg jag något delikat, något vackert med en skön stillhet, trygghet och stark koppling till naturen. Jag erkänner, jag kan inte mycket om konst men en känsla kan vem som helst få och det var min känsla och jag visste vad jag ville göra. Vi bestämde att vi skulle ses i Lilla Änggården och den härliga bokskogen och även om jag inte hade varit där innan visste jag att jag skulle hitta det jag sökte där. När Åse kom så var det perfekt, hon var sådär härlig som jag hade fått för mig att hon skulle vara och att hon hade fantastiskt långt rött hår, det var bara för bra för att vara sant!

Vi började lite trevande som det ofta är på porträttfotograferingar. Jag kallar det ”lära-känna-varandra-dansen” och det tog inte lång tid innan det började kännas riktigt bra och jag visste att detta kommer bli grymt. Från den höstfärgade bokskogen förflyttade vi oss upp till Guldheden (det var på väg hem för oss båda två) för några snabba luftigare och ljusare bilder också.

När frågade om Åse vill ge mig lite feedback på upplevelsen och resultatet skriv hon:

Jag önskar att fler hittar till Peter – jag letade efter någon som kunde hjälpa mig med porträtt men jag hittade någon som fotograferade min personlighet.

Mycket mer kan man inte hoppas på som porträttfotograf…

Professionella porträtt utomhus - Porträttfotografering i Göteborg Professionella porträtt utomhus - Porträttfotografering i Göteborg Professionella porträtt utomhus - Porträttfotografering i Göteborg Professionella porträtt utomhus - Porträttfotografering i GöteborgProfessionella porträtt utomhus - Porträttfotograf i Göteborg Professionella porträtt utomhus - Porträttfotografering i Göteborg

Porträttfotograf, fotograf i Göteborg, porträttfotografering

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *