Porträttfotografering, headshots i Göteborg av Peter Sandin Foto

Då var det dags för headshots igen | Porträttfotografering i Göteborg

För några veckor fick jag långväga besök i studion. Det var Roger och Linda som hade kört ner från Sundsvall för lite porträttfotografering i min studio. Ok, kanske det inte är helt sant, dom hade lite jobb att göra här nere också men då Roger behövde lite headshots för hemsidor och tidningsannonser så slog dom två flugor i en smäll. Jag hade aldrig träffat dom tidigare men det första som slog mig när jag såg Roger var ”det var blåa ögon det”. Detta blev ännu mer uppenbart då han klev in framför kameran.

Roger, liksom de flesta (läs ”alla”) som kommer till mig för porträttfotografering, hade mer eller mindre ingen vana framför kameran, tycker det här med att bli fotograferad är jobbigt och har inställningen ”jag blir aldrig bra på bilder”. Jag har inget emot det, jag ser det som en utmaning som jag gärna tar mig an. Vi drog igång i studion med enkla, rena headshots men efter vi kände att vi hade det vi behövde så frågade Roger om vi kunde ta några bilder i lite naturlig utomhusmiljö. ”Klart vi kan” sa jag och som tur är bor jag med grönområden utanför dörren så 15 minuter senare var vi tillbaka inne med ett gång headshot mot en grön, lummig bakgrund.

Jag vet inte om jag lyckades omvända Roger eller inte men en sak är väl ändå säker, han får ju sluta med ”jag blir aldrig bra på bild”-tjötet nu va?

Porträttfotografering, headshots i Göteborg av Peter Sandin Foto Porträttfotografering, headshots i Göteborg av Peter Sandin Foto

Ibland måste man ju låta leendet vila och då kan det bli såhär…

Porträttfotografering, headshots i Göteborg av Peter Sandin Foto

Porträttfotografering, headshots i Göteborg av Peter Sandin Foto

porträttfotografering i göteborg, headshots, studiofotografering

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *